Mag de shahaadah ook in het Nederlands worden uitgesproken of enkel in het Arabisch?

Geachte, ik wil graag moslim worden, maar mag ik de shahaadah ook in het Nederlands zeggen of moet ik het in het Arabisch uitspreken? Hoogachtend, een toekomstige moslim Goede dag ...,

Hartelijk dank voor uw email. Het maakt ons heel erg blij om te lezen dat u gekozen heeft om de Islaam te accepteren als uw religie en om u over te geven aan Allah, uw Schepper en de Schepper van de hemelen en de aarde en alles wat deze bevatten.

Weet, beste ..., dat dit een hele belangrijke stap is, want het zal u reinigen van al uw voorgaande zonden, doch uw goede daden zullen niet verloren gaan. Het is een belangrijke stap richting het Eeuwige Paradijs en weg van het eeuwige Hellevuur.

Moge Allah de Verhevene u standvastigheid schenken.

Als u overtuigd bent dat de Islaam de waarheid is, dat er geen god is die het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah, en dat Mohammed Zijn dienaar en boodschapper is, is het belangrijk om zo snel mogelijk de shahaadah uit te spreken en een bad/douche te nemen.

U hoeft niet eerst te leren bidden, of Arabisch te leren spreken.

Dit kan allemaal na de shahaadah. De shahaadah is de eerste en allerbelangrijkste stap.

De shahaadah dient in het Arabisch uitgesproken te worden zo goed als u kunt.

Een perfecte uitspraak van de Arabische letters is niet vereist, een volle overtuiging in het hart wel. En als u werkelijk overtuigd bent, dan kunt u nu de shahaadah uitspreken met de intentie om moslim te worden. Nu volgt een transcriptie van de shahaadah met Nederlandse letters om u te helpen.

Getuig eerst dat er geen god het recht heeft, of het waard is, om aanbeden te worden behalve Allah:

1) Ash-hadoe an laa ielaahah iellallaah (ik getuig dat er geen god is behalve Allah) Getuig vervolgens dat Mohammed de boodschapper is van Allah:

2) Ash-hadoe anna Mohammed ar-rasoel oellaah (ik getuig dat Mohammed Allah's boodschapper is)

3) Neem vervolgens een bad/douche om uzelf te reinigen, en u zult zijn als een pasgeboren baby: een nieuwe start, volledig rein! Het is niet noodzakelijk dat er getuigen aanwezig zijn tijdens het uitspreken van de geloofsgetuigenis (ash-shahaadah).

Als u moslim wilt worden, hoeft u alleen maar de woorden met uw tong uit te spreken, en dat zal voldoende voor u zijn om de Islaam binnen te treden.

U kunt later de shahaadah herhalen in de moskee zodat de moslimgemeenschap weet dat u moslim geworden bent, zodat zij u kunnen groeten met de islamitische vredesgroet, voor u kunnen bidden en u verder kunnen begeleiden, of eventueel voor een certificaat.

Nadat u moslim geworden bent, is het leren bidden de volgende stap.

Op onze website vindt u een artikel over hoe u het gebed dient te verrichten [Het gebed (as-Salaah)].


Maar wij adviseren u om dit niet helemaal alleen te doen. Het is belangrijk om iemand in uw omgeving te zoeken die beschikt over voldoende kennis die u kan begeleiden en onderwijzen, en waar u terecht kunt met uw vragen.

Als u zo iemand nog niet kent, willen wij u graag helpen met het zoeken naar een geschikte persoon.

Als wij weten in welke omgeving u woont, dan kunnen wij kijken of we iemand in uw omgeving kunnen vinden die geschikt en bereid is om u te helpen en begeleiden.

Ook kunt u altijd bij ons terecht als u vragen heeft. Wij zullen onze best doen om u te voorzien van de juiste en betrouwbare informatie.


Wij vragen Allah om u te helpen en om uw kwesties te vergemakkelijken,

en om de zegeningen van de Islaam aan u te schenken, alsook standvastigheid op Zijn Weg.
 

 

 

Terug